Hasznos linkek

* Km-ek, útvonalak számítása, tervezése:
WalkJogRun Running Routes
Egyetlen hibája, hogy szinttérképként kiad egy hullámos vonalat, de méterben már nem árulja el a pontos emelkedést, süllyedést.

* Turistautak böngészése, terepfutó útvonalak tervezése:
Turistautak.hu
Turistautakat kijelölve tervezhetünk túrákat, terepfutásokat. Az útvonaltervező még itinert is készít szinttérképpel és egyéb hasznos adatokkal a kijelölt távról. Sajnos ez csak a turistautakra vonatkozik.

* Futó sebesség kiszámítása:
Futósebesség kalkulátor
Gyorsan és egyszerűen lehet kalkulálni ezzel a kis számlálóval akár edzés után sebességünk kiszámolására, akár a már meglévő edzéseinkből is kiszámolgathatjuk, hogy a tervezett verseny ilyen tempóval hogyan fog sikerülni.

* Pulzustáblázat készítése:
Pulzustartomány kiszámítása
A nyugalmi és a maximális pulzusunk megadásával a kalkulátor kiszámolja, hogy milyen pulzustartományban végezhetjük regeneráló, normál vagy erős edzéseinket. Az oldal a nyugalmi és a maximális pulzus meghatározásához is segítséget nyújt.

* Mindent a terepfutásról:
Ultravaló
A nemrég indult oldal a terepfutás kalandos ösvényein igyekszik útmutatást, tanácsokat, tippeket adni mind az edzések, versenyek, útvonalak, mind a táplálkozás terén.

* Időjáráselőrejelzés:
Időkép
30 napos előrejelzésen izgulhatunk, hogy a tervezett versenyünkön jó idő legyen. Megfigyeléseim szerint viszonylag pontos előrejelzés a hőmérséklet, a szél, napsütés terén. Az esőzéseknél 1-2 nap eltérés előfordulhat.

*  Szél-hőérzet kalkulátor:
Szél-hőérzet kalkulátor
Szeles időben nehéz megfelelően öltözködni futáshoz, túrázáshoz, de ezzel a kalkulátorral könnyedén kiszámíthatjuk, hogy hány fokkal érezzük hűvösebbnek az aktuális hőmérsékletet különböző erősségű szelek mellett. A dolog szépséghibája, hogy nem mindegy, hogy hideg vagy meleg szél fúj, illetve szerintem legtöbbünknek fogalma sincs, hogy hány km/h-s szél fúj éppen, de kiindulási pontnak, viszonyítási alapnak nagyon jó ez a kalkulátor.

* A testsúly és a sportteljesítmény összefüggése:
Futóidő kalkulátor
A kalkulátor segítségével meglévő futóeredményeink és testsúlyunk alapján kiszámolhatjuk, hogy hány perccel lenne jobb a futóteljesítményünk adott távon, ha néhány kg-val könnyebbek lennénk. Fogyni vágyó futóknak nagyon motiváló!

* Intervall Időzítő:
Online Tabata Clock
Otthoni edzésnél remekül használható időzítő, akinek nincs intervall mérője. Könnyen beállítható, egyszerű használni.

*  Edzésterv 100 fekvőtámasz sikeres teljesítéséhez:
100 fekvőtámasz
Nagyon jó kis oldal, ami nem kevesebbet ígér, mint hogy hat hét alatt elérhető 100 fekvőtámasz teljesítése. Szintünknek megfelelő edzéstervek állnak ehhez a rendelkezésünkre.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails