2011. december 26., hétfő

Sportos könyvek karácsonyra

A múltkori vaterás beszerzés után is még szükségem lenne egy-két komolyabb futócuccra, de karácsonyra nem merek ilyeneket kérni, inkább majd valamikor próbálással magamnak beszerzem, kiválasztom, amire még szükségem van.


Karácsonyra ezért már régóta áhított könyveket kértem, amik nagy örömömre ott vártak a fa alatt. Az egyik könyv Pavel Tsatsouline: A meztelen harcos c. könyve, melynek alcíme: hogyan lehetsz félelmetesen erős - kizárólag a saját testsúlyoddal dolgozva.


A könyv a Fegyencedzéshez hasonló, de a fegyencek hat gyakorlata helyett a meztelen harcos csak az egylábas guggolásról és az egykezes fekvőtámaszról beszél. A könyvet lapozgatva viszont vannak benne még újdonságok, érdekességek az edzések mikéntjéről, felépítéséről... stb, úgyhogy alig várom, hogy okosodjak belőle és a gyakorlatba átültetve, a fegyencedzéssel kombinálva végre erősödjek is egy kicsit.

A másik régóta áhított könyv Danny Dreyer: ChiFutás c. könyve, mely arról szól, hogy a taichi-ból ismert chi-t, azaz életenergiát hogyan tudjuk használni a futásban is.


Sérülésmentes és könnyed futást ígér a szerző a könnyen elsajátítható helyes futótechnika által, amely így első ránézésre hasonlít a természetes, mezítlábas futótechnikához, amivel idén már próbálkoztam.
Teljesen telitalálat ez a könyv számomra, hiszen nagyon lomhán, nehézkesen, vontatottan futok, ráadásul ugye, hónapok óta fáj a sarkam is, meg a csípőm is, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi újat tud mutatni ez a könyv, de sokaktól sok jót hallottam már róla. Ráadásul külön fejezetben taglalja a terepfutást és külön technikát, ötleteket mutat a hegyre felfelé illetve lefelé futásra, hogy könnyedén és sérülésmentesen tudjuk teljesíteni ilyen körülmények között is a futóedzéseket.
Szóval, így belelapozgatva nagyon tetszik a könyv, egyből nekiestem az olvasásának és legszívesebben könyvvel a kezemben indulnék is futni, hogy egyből magamévá tegyem a tartalmát, hogy könnyedén szárnyalhassak a hegyek között.

Amint kiolvastam az új kedvenceimet, mind két könyvről fogok írni összefoglalót és véleményt is.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails